Служебното правителство на Димитър Главчев продължава със странните смени на областни управители. След само месец на поста Севджан Съдкъев е освободен като „губернатор“ на Разград. На негово място е върнат предшественикът му - Владимир Димитров от ГЕРБ.

Преди да стане областен управител, Съдкъев бе член на Надзорния съвет на Агенцията за публичните предприятия и контрол (бившата Агенция за приватизация), излъчен от ДПС.

В началото на юли той подаде оставка от агенцията, изглежда, именно за да заеме поста в Разград. Изненадващо обаче тя не бе одобрена от Народното събрание след призив на водача на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той изрази подозрение, че Севджан Съдкъев е бил притиснат да се оттегли от (съ)председателя на ДПС Делян Пеевски.

Малко по-късно същия ден обаче Съдкъев бе назначен за областен управител.

Впоследствие на парламентарен контрол депутати повдигнаха въпроса за несъвместимост. Няма как да си едновременно член на Надзорен съвет на АППК и областен управител. Служебният премиер Димитър Главчев пък отвърна, че има един месец за отстраняване на несъвместимостта.

Вероятно Севджан Съдкъев затова и сега е освободен като областен управител и може би ще се завърне в Надзорния съвет на АППК. За него няма информация да се е обявил в подкрепа на Ахмед Доган и срещу Делян Пеевски след настъпилия разкол в ДПС.

Не така стоят нещата обаче в Кърджали и Смолян. Там областните управители бяха сменени пак след само няколко седмици на постовете, след като се присъединиха към лагера на Доган.

Това предизвика недоволство сред депутатите от така наречената фракция „ДПС без Пеевски“, които обвиниха Главчев в зависимост от корпулентния (съ)председател на партията.