Уебстраница с иронизираща цел, имитираща партиен сайт, осмива предполагаемия политически проект "Новото начало", за който съпредседателят на ДПС Делян Пеевски от известно време прави заявки.

Novonachalo.com "открива" с представителна снимка на Пеевски на син фон и слогана "Заедно! Ново начало за нас! Ново начало за хората!" Партийната платформа е промотирана със следния призив:

"Приятели, имаме нужда от ново начало, за да покажем, че времената са други и старото няма вече място сред нас. Знам, че е възможно да го постигнем. Щом аз съм минал много пъти през нови начала и винаги ми е провървявало, и сега ще можем да го направим."

По-долу, в рубриката "Част от моите нови начала", са публикувани видеоклипове от учредяването на НДСВ, на които сред присъстващите се вижда Делян Пеевски, негова снимка с покойния Илия Павлов, избора му в парламента за шеф на ДАНС през 2013 г., както и фейк клип на "Маг Делян".

В секцията "Екип" са наредени снимките на самия Пеевски, представен като "успял млад мъж и феномен". До него са Йордан Цонев - "финансов съветник", Валерия Велева, "медиен съветник" и Калин Стоянов - "експерт по вътрешни работи". Сред "екипа" са наредени още бившият главен прокурор Никола Филчев, описан като "съветник по конституционни и правни въпроси", Пламен Орешарски - "експерт развитие на кадри", Искра Михайлова - "експерт по европейски въпроси" и Станислав Анастасов - "експерт връзки с европейски посланици".

По-надолу са Байрам Байрам, "експерт банкетна дейност", Хамид Хамид, "експерт по интеграция и лустрация" и Ертен Анисова - "експерт по земи и заменки".

Като оперативни работници на "Новото начало" са посочени шефът на ВАС Георги Чолаков и Петьо Петров - Пепи Еврото - "главен експерт отнемане на бизнеси".

Сред "активностите" на "Новото начало" са изброени разцеплението на ДПС, фалитът на КТБ и "Булгартабак", а като "постижения" са посочени аспекти от санкционирането на политика от Съединените щати и Великобритания. 

В средата на декември миналата година марката "Ново начало" е била регистрирана на името на адв. Владимир Рангелов. Той е бивш член на управителния и надзорния съвет на "Виваком" след 2013 г., когато телекомът вече е част от активите на КТБ, както и представител на дружество, контролиращо "Булсатком ЕООД" около овладяването му от Спас Русев и "Юнайтед груп".

Официален сайт на предполагаемата политическа инициатива "Новото начало" все още няма, но хората на Пеевски периодично овладяват и контролират сайта на ДПС dps.bg. 

Пародийната страница novonachalo.com очевидно е конструирана и поддържана от политически противници или критици на Делян Пеевски.