Ако уволнят Калин Стоянов, ще го поканя за водач на листа за предстоящите избори.

Това обяви днес Делян Пеевски в кулоарите на парламента като с тези си думи не разсея съмненията, които обвързват служебния министър на вътрешните работи с председателя на ПГ на ДПС.

"Ако "мистър Кеш" Радев и другите политици се подиграят с един достоен полицай, ако Стоянов бъде уволнен заради лъжи и измислици на бандата на "Кешовете", лично аз ще го поканя да бъде водач на листа на моята партия", каза той.

Пеевски обяви още, че Конституцията на България била прегазена. Вчера президентът Румен Радев заяви, че няма да подпише указа за служебно правителство и добави, че изборите няма да са на 20 октомври. Това стана след срещата с кандидата за служебен премиер Горица Грънчарова–Кожарева, която представи пред държавния глава структура и състав на служебния кабинет. В списъка отново като служебен министър на вътрешните работи присъстваше Калин Стоянов. Радев призова Кожарева да си помисли и да предложи друг за поста, но тя отказа. Днес от ГЕРБ също настояха Калин Стоянов, когото досега от партията на Бойко Борисов последователно бранеха, да се оттегли.

В понеделник самият вътрешен министър обаче обяви, че не мисли да подава оставка, особено в този момент, защото се искало овладяване на системата (на МВР-бел. ред.) и заговори за "ала-бала на президента и ПП-ДБ". А пред сградата на президентството, след отказа на Радев да подпише указ за служебно правителство, ако в него фигурира Стоянов, "спонтанно" се събра полицейски протест в защита на началника, в "обедната почивка".

"Днес попитах Кирил Петков в какво обвинява Калин Стоянов. Вчера Конституцията беше прегазена. Кирил Петков доведе Калин Стоянов. Той е лежал на задната седалка на една кола с него и Петър Петров - като в сандвич. Този министър си върши работата изключително професионално, изборите бяха проведени много добре. Всички международни организации нямат коментари. Имам чисто професионални отношения с Калин Стоянов, но виждам, че се ползва с доверието на българските полицаи, които уважавам безкрайно много", обяви още Пеевски. 

"Радев отправя България право към Москва, никой не се възпротивява срещу него. Днес, ако имаше нормални лидери и партии, трябваше да има подписка пред Конституционния съд", нападна Радев санкционираният по "Магнитски" депутат.

Той определи още събирането на Централното оперативно бюро на ДПС в Росенец като нелегитимно.

"Няма да има кворум, няма да има достатъчно хора. Знам колко души ще отидат, защото знам кои са дерибеите. Нормалните хора от ДПС подкрепят мен. Ако нещо се случи там, е една голяма измама, винаги ще бъде оспорено от мен. Това са изцяло PR ходове, това събиране нищо не може да реши. Почетният председател има своите права. В мига, в който той и другият председател на ДПС се опитаха да откраднат марката ДПС, загубиха стойност, защото са нелегитимни", заяви той.