Програмата Zoom, избухнала по време на пандемията от COVID-19, ще предлага нова функция - онлайн видеосрещи с до 1 милион участници, съобщи Digital Trends.

Още по време на COVID Zoom предлагаше огромни стаи с до 50, а по-късно 100 и 1000 души в един видеоразговор. Доскоро лимитът беше 100 000 участници, сега се вдига десеторно.

Според анализатори част от мотивацията зад тази нова функция са множеството политически групи в САЩ, които се опитват да събират пари за кампанията на Камала Харис. От компанията не признават това.

"Разширената уебинарна услуга на Zoom революционизира начина, по който организациите могат лесно да се свързват и ангажират с огромна аудитория", каза Смита Хашим, главен продуктов директор в Zoom, в прессъобщение. "Сега организаторите на събития имат гъвкавостта и възможността да провеждат наистина интерактивни преживявания в безпрецедентен мащаб и да закупуват големи уебинари за еднократна употреба."

Разбира се, тези онлайн събития не са безплатни. Уебинар за 1 млн. души ще струва 100 хил. долара. Такъв за 10 000 души в момента струва "едва" 9000.

Пакетът включва и анализи, които дават на домакините достъп до данни за регистрация, присъствие и ангажираност на аудиторията, като тези данни могат да помогнат за подобряване на бъдещи уебинари.