"Пет до десет души, неизвестни никому, с един документ" са влезли в резиденцията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в столичния квартал "Бояна". За това съобщиха приближени на Доган.

"Това е груба форма на самоуправство в правова европейска България. Тези хора са удостоверили самоличността си с някакъв хвърчащ документ, но не знаем кои са, какво са, какво са донесли, какво носят, какво са внесли, какво правят в момента вътре, какво въобще правят в този дом. Няма орган на реда, няма орган, който да легитимира тяхното присъствие и в момента е неизвество какво реално правят те вътре", подчерта Тимур Халилов, независим депутат и е част от лагера на Доган.

По-рано днес доскорошният бизнес съдружник на Доган Данаил Папазов разпрати позиция до медиите, в която настоява Доган да напусне имотите си в Боняа и другия сарай в Росенец.

"Ахмед Доган не е собственик на недвижимия имот в парк "Росенец" в Бургас, както и на този в кв. "Бояна" в София. Те са притежание на мои фирми. Ахмед Доган няма нищо общо с имотите на дружествата ни, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти. Поради което Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне".

Папазов е бивш министър на транспорта от кабинета "Орешарски", доскорошен съдружник на Ахмед Доган и в момента собственик на "Хермес Солар" и "Делта Еплисон", които владеят имотите в парк Росенец, плажа Отманли, както и софийските "сараи" на почетния председател на ДПС в кв. Бояна.

"С оглед появилите се в последните дни в средствата за масова информация спекулации, относно пребиваването на Ахмед Доган в имоти на дружествата "Хермес Солар" и "Делта Епсилон" (на които съм представляващ и краен собственик чрез фирма "Сигда"), заявявам следното:

"Хермес Солар" и "Делта Епсилон" притежават недвижими имоти в парк "Росенец“, област Бургас и квартал "Бояна" в гр. София. Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, същият няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения, свързани с ползването на тези имоти", гласи цялата позиция на Данаил Папазов, който в последните две седмици предприе редица мерки срещу Доган.

По-рано стана ясно, че името на почетния председател на ДПС вече е заличено във фирмите, които стопанисват имотите за десетки милиони. Преди това той беше отстранен и като собственик на "ТЕЦ Варна". Дни след като собствеността над ТЕЦ-а беше прехвърлена и едноличен притежател на централата (както и на компаниите, притежаващи сараите на Ахмед Доган) стана бившия транспортен министър Данаил Папазов, нещата не спряха дотук. С ново заявление в Търговския регистър Папазов отстрани Доган и като член на съвета на директорите на дружеството. То е било подадено за вписване на 26 август, но е с дата 20 август - т.е. буквално дни след смяната на контрола върху "ТЕЦ Варна", сочи проверка на в. "Капитал" преди три дни.

Всички тези стъпки от страна на Папазов идват на фона на все по-сериозното изостряне на войната в ДПС между кръговете на Доган и Делян Пеевски. От ДПС-Доган обявиха, че Пеевски е изключен от партията, а снощи в разпространено видео изявление Доган обявява, че "твърде много се прекали от момчето", което само преди месеци наричаше "феномен".

Извели са Доган от "Росенец"