Напрежението около сараите на Ахмед Доган в столичния кв. "Бояна" ескалира и вече се стигна до сблъсъци с полицията. Същевременно не се знае къде е самият почетен председател на ДПС, но неговите верни привърженици бдят около двата имота, за да попречат да бъдат изнасяни вещи. 

Часове наред активисти на ДПС останаха пред т. нар. сараи в столичния кв. "Бояна" и резиденцията в парк Росенец в подкрепа на почетния председател на движението Ахмед Доган.  В късния следобед в петък те разпънаха и три палатки край оградата на използвания от него имот в  "Бояна" и обявиха, че част от симпатизантите на Движението ще останат през цялата нощ тук.

Полицейското присъствие около резиденцията също остана засилено. Бус на полицията беше блокирал входа, където по-рано през деня ескалира напрежението между симпатизанти и полиция. На място дойде и шефът на СДВР Любомир Николов като той "преговаряше" с представителите на ДПС, водени от депутати от Движението, както и от евродепутата Илхан Кючюк.

До нагнетяване на ситуацията се стигна след като бившият транспортен министър и доскорошен съдружник на Доган Данаил Папазов заяви, че е собственик на имотите и поиска почетният председател на ДПС да ги напусне. 

Събралите се симпатизанти и членове на ДПС обаче бяха категорични, че Папазов няма нищо общо със случващото се и ако той е бил замесен, то е след принуда.

"Притеснени сме, искаме да сезираме международните органи, тук никой не е дошъл насила. Всеки е дошъл по собствена воля, за да покаже че правдата трябва да възтържествува. ДПС е правова партия, няма да позволи на нито един да потъпква законите в България", каза Илхан Кючюк - евродепутат.

Сутринта обстановката бе спокойна, но и полицейското присъствие бе по-засилено от вчера.

Подкрепящите Доган започнаха да се събират още вчера.Те заявиха, че се извършва самоуправство тъй като в имота са влезли хора, които не се знае какво могат да внесат и изнесат и че не това е начинът за освобождаване на имота. Поискаха и институциите да се намесят. В сараите влязоха и полицаи, но не дадоха информация какво точно се случва.

Лоялни на Доган активисти на ДПС се събраха снощи и пред резиденция Росенец край Бургас.

Поддръжници и симпатизанти дойдоха от Смолян, Кърджали, Варна, Ямбол и Сливен. Те заявиха, че се притесняват за живота и здравето на лидера си.

Доган с охрана от НСО

МВР извърши проверка по сигнал, изпратен на 28 август т.г. от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). Сигналът е подаден от Джевдет Чакъров и касае Ахмед Доган. На лицето незабавно е осигурена охрана от Националната служба за охрана (НСО) и МВР, съобщиха от министерството. 

Оттам посочват, че са предприети всички необходими оперативни действия и мероприятия за изясняване на данните, посочени в сигнала. Проведен е разпит на лицето, възприело тези данни, съдържащи фиксиран период от време и място, посочено от подателя на сигнала. 

Изнесените факти и обстоятелства не се потвърждават, тъй като е установено, че въпросното лице, посочено от подателя, не е било във фиксирания период от време на конкретното място. Резултатите от проверката са изпратени на компетентната прокуратура, информират още от МВР.