На фона на войната между Ахмед Доган и Делян Пеевски, в която силовите ведомства видимо заеха страната на втория, полицията се похвали, че е открила издирвани луксозен автомобил и лодка, които най-вероятно са собственост на Румен Гайтански - Вълка.

Това съобщава БНР в деня на Съединението, позовавайки се на свои източници. 

Луксозната кола, на стойност близо милион евро, е била открита в района на Росенец, а лодката е задържана от Гранична полиция при опит да бъде изведена от български териториални води, твърди Националното радио.

В момента плавателния съд се намира в базата на Гранична полиция в Созопол, а колата - на паркинг за иззети автомобили в Бургас. От МВР не са коментирали случая.

Анонсът за конфискуваните вещи идва, след като антикорупционната комисия, прокуратурата и полицията иницираха на 9 август показна акция срещу смятания за близък на Ахмед Доган Гайтански. Това стана малко след избухването на откритата война между Пеевски и Доган и разцеплението в ДПС. 

В основата на делото срещу Румен Гайтански - Вълка е възобновено на 12 януари разследване за заем от близо 150 млн. лв., отпуснат през 2019 г. от Българската банка за развитие (ББР), за негова фирма.

Антикорупционната комисия откри 5 години по-късно данни за верига от свързани фирми, захранвани със заем от държавната банка, една от които е покривала финансови задължения на контролираното тогава от Ахмед Доган "ТЕЦ Варна" АД към свързваната с ДПС Търговска банка Д. По делото все още се издирва бившият шеф на ББР Стоян Мавродиев, има и трети обвиняем.