Софийският градски съд за пореден път отказа да пусне от ареста Стефан Димитров. Той е един от обвиняемите в т. нар. афера "Митници" - че заедно с баща си Марин Димитров, бившия директор на Агенция "Митници" Петя Банкова, бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, Петър Субев от „Гранична полиция“, както и Никола Николов-Паскал са били ОПГ за различни престъпления.

Както и Клуб Z писа, след арестите извършени на 3 април, едва преди дни бе пусната Петя Банкова.

По време на съдебното заседание, на което прокуратурата не се прoтивопостави на адвокатските искания, стана известно, че тя е дала нови показания пред разследващите. 

В определението си днес съдът записа, че не е отпаднало предположението, че Димитров е автор на деянията, в които е обвинен. До този извод се стига от показанията на Банкова, която твърди, че Димитров й показвал снимки с влиятелни хора, предава БТА.

Освен това съдът се позова на други доказателства, според които Димитров е водил комуникация с важни държавни служители, разполагал е с данни за движение на камиони.

Все още има опасност Димитров да извърши престъпление и ако е на свобода може да повлияе на свидетели, мотивира се съдът, цитиран от БТА.

В ареста у нас остава само и баща му Марин. В Сърбия е установен Никола Николов-Паскал, но още не е известно дали съседите ще изпълнят съдебната ни поръчка. Живко Коцев пък бе пуснат под парична гаранция още от самата прокуратура - той не е влизал в ареста.