Освирепели човекоподобни нарече от трибуната на Народното събрание съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Веднага след обидите му групата на ДПС напусна залата. Скандалът стана по време на дебатите за избор на нов министър на вътрешните работи.

"Каква бурна реакция предизвика декларацията на 17 декември от името на Патриотичния фронт, че ДПС узурпира правото на единствен представител на циганския етнос. Част от хората от този етнос, които преди 25 години работеха, пращаха децата си на училище, даваха своя принос, сега се е превърнала в освирепели човекоподобни, готови на убийство, за да ограбят", заяви Симеонов и добави, че тогава били обвинени в ксенофобия - "за това, че казахме истината и защитихме достоен български министър".

Думите му бяха по повод нападенията над лекари и емоционалното изказване на министър Петър Москов от края на миналата година. Депутатът натърти, че и днес нищо не се е променило и се аргументира с убийството на възрастен човек в Правец и Вероника във Велико Търново.

Той бе жлъчен и срещу всички, които не споделят неговите виждания.

"Обединените соросоиди, хелзинкски мафиоти и треторазредни депесарски доносници надават вой до небесата. България е изправена пред пропастта на етническа криза", рече патриотът.

След което попита:

"Пак ли ще обяснявате на полуграмотните избиратели, че имат само права и всички са длъжни да им плащат тока, данъците, водата, социалните помощи и да издържат децата, които са родители безотговорно? Пак ли ще подклаждате пожара на етническото разделение и противопоставяне, както става в Катуница? Политическият саботаж, който извършвате, породи пълната масовото народно недоволство и доведе до пълната ви политическа изолация."

Чак след като Симеонов напусна трибуната депутатите на ДПС се върнаха в залата и продължиха да участват в обсъжданията на кандидатурата на Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи.