Низовата организация на БСП в Лондон, съвместно с депутати от Лейбъристката партия, ще връчат отворено писмо до премиера на Великобритания Дейвид Камерън. В писмото се настоява гражданите на България и ЕС, които живеят, работят и плащат данъци във Великобритания, да не бъдат дискриминирани и да бъдат допуснати да изразят волята си в предстоящият референдум за напускане на ЕС. В момента тази привилегия -  да изразят позицията си, според подготвяния проектозакон се дава избирателно само на няколко държави от ЕС - Кипър, Малта и Ирландия. Изтъква се, че в Обединеното кралство има 100-хилядна българска общност.

Това е кратката информация, съобщена обаче неясно точно от кого. Първоначално в агенция "Фокус" се цитираше като източник БСП-София.  Клуб Z се свърза с пресцентъра на софийските социалисти за повече информация.

Видимо притеснени обаче от БСП-София коментираха единствено, че е станала грешка и това не е тяхна информация и ни препратиха към "Позитано" 20. Към Националния съвет на БСП има специална комисия, която отговаря за организационните въпроси. Неин член е депутатът Валери Жаблянов. Той обаче заяви, че е редно въпросът да бъде коментиран от председателя на комисията. На сайта на БСП като такъв е написан бившият депутат Ненко Темелков. Той обаче каза, че от три месеца не заема този пост. И ни препрати към други свои колеги.

В Интернет все пак може да бъде открита някаква информация за БСП-Лондон. Преди година например нейният президент Бранислав Диков и вицепрезидентът Нишан Джингонзян са участвали в дебат на тема "Новите европейци във Великобритания - трябва ли да останем или да си тръгнем". В този дебат се е включил и Петър Курумбашев, по това време кандидат за евродепутат.

Преди месеци пък БСП-Лондон е подкрепила провелият се в Лондон "Пролетен фестивал на българския фолклор и традиции".

Клуб Z отправи запитване към БСП-Лондон с покана за интервю или поне за даване на по-подробна информация за дейността на организацията. До този момент нямаме отговор, но ще продължим да следим темата.