Главният редактор на в. "Труд" Петьо Блъсков призна в ефира на Би Ти Ви, че той е загадъчният Калоян Стоев. "Разследване" на неизвестния на хората в редакцията на вестника Стоев за обществена поръчка за поддръжка на климатици в правосъдното минстерство стана повод  главна прокуратура да образува проверка срещу ведомството на Христо Иванов. Мнозина съзряха в това активно мероприятие на Сотир Цацаров, насочено срещу съдебната реформа.

Един от аргументите на подозрителното обществено мнение - а именно, че Калоян Стоев не съществува - бе опроверган Блъсков.

"Какво е това напрежение ама кой е тоз автор, че кой е тоз автор? Как да не го познавате. Аз съм Калоян Стоев. Подписвам се с чуждо име", заяви Блъсков.

И обясни, че писането под псевдоним в българската журналистика е много разпространено. Блъсков даде пример с автора Димитър Пеев, който също пише често в "Капитал", без според него реално да съществува такъв човек.

"Писането под псевдоними, се прави по една важна причина - имаме източници във ведомството. Няма друг начин да изкопчим подобни факти. Властта всичко лошо, което прави лошо го крие. Не мога да разбера наши колеги, които падат от черешата. Попитайте за фактите. Ама кой го написа - не кой го написа, а какво написа. Това е важното за народа. Дали ние сме използвали писане под псевдоним, това е решение на редакцията. Калоян Стоев тепърва ще има сериозни публикации", каза още Блъсков.

Журналистът за пореден път изказа мнението си за лидера на ДСБ Радан Кънев.

"Радан Кънев зад гърба си няма никой, той виси в пространството, той е един мутант на Иван Костов", заяви Блъсков.

На въпрос кой ще се яви в прокуратурата, ако Калоян Стоев бъде призован като свидетел, Блъсков заяви:

"Аз, разбира се, аз съм "Труд" ...