Франция е шокирана от есемеси за готвено ужасно убийство между две 13-годишни момичета.

"Ти ще убиеш малкия ми брат, аз баща ми, а ти майка ми", пише едното дете до другото и така си разменят поне дузина съобщения в подготовка на кървавото престъпление, разкрива в. "Фигаро".

Слава Богу, ченгетата в град Нарбон попадат на кореспонденцията и веднага започват разследване.  

"Отначало бяхме абсолютно в ступор от прочетеното", разказва единият от спецовете, поели делото. "Но бързо се окопитихме и тръгнахме да дирим мотивите за извършването на подобно ужасно убийство. При това масово - на цяло едно семейство", допълва той. Включените психолози в разследването най-вече са изумени от размяната на предложения, как да бъде убито малкото 6-годишно братче - с нож забит в тила. Какво е накарало тези 13-годишни деца да стигнат до подобно агресия, питат се те.

В училището двете момичета не са се откроявали от другите деца с някакви агресивни прояви, не са били изолирани, не са се друсали с канабис, нито са пиели алкохол, свидетелстват учители. Даже напротив, едната от тях имала по-скоро строго готическо изражение.

Тази, която е искала да бъде избито семейството й, е била малтретирана вкъщи според едни съседи, но според други това изобщо не било вярно. Тя била обсебена от "проливане на кръв, но само колкото да й мине скуката", разказало детето, което се съгласило да помогне в убийствата. Освен това малкото момиченце се увличало по произведението "Съдията" на известния японски автор на комикси Йошики Тоногай. В него на всеки 12 часа група възрастни, извършили някакъв "грях", трябва да вземат решение и да гласуват за саможертвата на един измежду тях. Затова разследващите и психолозите сега изследват възможните влияния на подобни произведения върху психиката на децата, които да ги тласкат към убийство или самоубийство.

В последно време момичето не можело да понася да бъде наказвано вместо братчето си. "То прави бели, а аз го отнасям", разкавала тя на съученичка всяка сутрин и била станала много ревнива.

Детето, което решило да помага, е описвано като "изключително податливо" от съучениците си. "Казваш й направи това - и тя го прави без да се замисля", сочат те. Според адвоката й, момичето не осъзнавало сериозната опасност, от всичко замислено.

Добре, че не са стигнали до финала, споделя един от разследващите и допълва, че засега децата са настанени в специален център и са под наблюдение.