"Като министър на вътрешните работи за мен е недопустимо някой, дори депутат с имунитет, да посяга на служители. Волен Сидеров е посягал на полицай”

Това заяви министърката на вътрешните работи Румяна Бъчварова в студиото на бТВ тази сутрин, по повод среднощните сблъсъци с полиция и граждани на лидера на "Атака" Волен Сидеров в петък срещу събота.

Според Бъчварова, полицаите на място са реагирали правилно и не са допуснали разрастване на скандала. 22-ма служителите на реда тогава едва успяха да успокоят народния представител и дясната му ръка Десислав Чуколов, които спрели пред "клекшоп" в близост до НАТФИЗ, заявили, че вътре има наркотици и поискали проверка.

"Ситуация, в която един депутат прави проверка за акцизни стоки, не е естествена”, отбеляза Бъчварова.

Според нея имало органи, които да извършат тази проверка и Сидеров е трябвало да ги остави да си свършат работата. Тя разкри, че Чуколов й е звънял в 1,30 ч през нощта, но тя не му е вдигнала, защото не искала да говори с него.

И обясни, че всички са заинтересовани да се проведе обективно разследване, след като Цацаров поиска имунитета на Сидеров.

Бъчварова подчерта, че е получила изключително много разнообразни свидетелства на това какво е правил Сидеров в тази нощ. За първи път имала писма от четирима граждани, трима от които лекари, които били свидетели на случката и които искат лидерът на „Атака” да се извини.

Според версията на Сидеров, полицията, медиите и протестърите прикриват наркотрафикантите в района, двамата депутати са били напълно трезвени и спокойни, а полицаите са ги блъскали.