Делян Пеевски върви устремно към новото си амплоа - на евродепутат. На открито, но за избрани медии заседание, ДПС обявява кои политици са получили най-много номинации от структурите в страната. 

Пълен отличник е лидерът на МДПС Илхан Кючюк, който е номиниран с пълно единодушие във всички 28 области. Пеевски е пожънал народната любов в "едва" 25 области. И съответно заема почетното второ място.
След него се нареждат още екоминистърката Искра Михайлова, зам.-шефът на партията и сегашна евродепутатка Филиз Хюсменова, бившият депутат Неджми Али, евродепутатът Метин Казак и т.н. Местан обаче предложи първото място да заеме Филиз Хюсменова, въпреки че водач по номинации е Илхан Кючюк.

Показното заседание откри лидерът Лютви Местан който обяви, по информация на "Капитал", че основна цел на партията е да запази позициите си в европарламента (в момента ДПС има трима евродепутати - б.р.) и да направи пробив с още един евродепутат. Към момента социологическите прогнози ограничават възможностите на ДПС до три мандата.

Обсъжданията на номинациите минават в дух на разбирателство и хвалби за депутата, който не успя да стане шеф на ДАНС. Представители на всички областни структури се изказаха ласкаво за Пеевски. Според актива на ДПС той е несправедливо обвинен и очернен. Преди седмица пред Клуб Z председателят на ДПС-Кърджали Бахри Юмер обяви, че номинират Пеевски, защото е успял, силен и е борец срещу Цветан Цветанов. Бахри Юмер припомни и случаите на полицейско насилие в Кърджали по вермето на бившия вътрешен винистър от ГЕРБ. Кърджали беше първата местна структура на ДПС, която номинира Пеевски. След това предложения заваляха от цялата страна. На днешното заседание Бахри Юмер отново повтори опорните точки за Пеевски като борец срещу неправдите на Цветанов. Други от местните лидери на ДПС обясниха, че не приемат несправедливото отношение към Пеевски.

Няколко дни преди днешното заседание майка му Ирена Кръстева обяви, че продава медийната си империя на ирландска кампания.