За пореден път зам.-председателят на АБВ Румен Петков отправи сериозни критики и нападки към президента Росен Плевнелиев. Причината за тях бе изявлението на президента че Русия се готви да води хибридна война на Балканите, която да парализира цяла Европа.

"В добрия случай президентът е неадекватен. 130 трупа в Париж, ти да съзреш хибридна война. Нещо, с което той ще остане в историята. Колкото по-бързо остане в историята - толкова по-добре", заяви Петков.

Той съзря връзка между факта, че работата по "Турски поток", газов проект, който заобикаля България, се ускорява и изявленията на президента.

"България е заобиколена и изолирана от всички енергийни проекти. От енергийно сърце на Европа ще се превърне в енергийно зависима държава", коментира Петков.

За пореден път той заяви, че АБВ иска оставката на Плевнелиев, а не процедура по импийчмънт.

"Държавният ни глава се явява контузен пощенски гълъб. Ходи да обяснява наляво надясно от свое име, но за наша сметка. Като казвам, че е неадекватен, го лаская. Не отричам идеята за импийчмънт, но това е друга процедура. С поведението си президентът видимо вредителства", коментира още Петков.