Официалните снимки на новия Mercedes-Benz E-клас изтекоха 5 дни преди началото на автоизложението в Детройт (NAIAS), където автомобилът трябва да бъде представен. Колекцията от 31 фотографии на изглеждащия като "малък S-клас" или "голям С-клас" автомобил беше публикувана от германското издание Auto-Presse, което бързо ги изтри от сайта, но вече беше късно - снимките бяха разпространени от много други издания.

 

Предницата на новия E-клас е доминирана от масивна решетка на радиатора, която е обградена от чифт "дръпнати" фарове. В предната престилка са вградени два масивни въздухозаборници, като в долния ѝ край е вграден спойлер, наподобяващ подаваща се напред долна устна, който придава агресивен и спортен вид на автомобила.

В задницата прави впечатление хромираната лайстна, която свързва стоповете, както и двойната изпускателна система.

Според Auto-Presse дължината на автомобила е 4,92 м, което е с 5 см повече от досегашната версия. Във версията 220d ще бъде вграждан нов двулитров дизелов агрегат с мощност от 195 к.с. и среден разход от само 3,9 л на 100 километра. Бензиновият E200 ще е с турбодвигател, за който още липсват технически характеристики.

Предвиждат се и "плъг-ин" хибрид E350e, който ще съчетава двулитровият турбобензинов двигател с електромотор с комбинирана мощност от 279 конски сили, както и два нови дизела с мощност от 150 и 258 конски сили. Гамата на бензиновите двигатели ще е от 183 до 333 конски сили, пишат от Auto-Presse.

Играта на полусенки в страничната линия издължава силуета на лимузината.
В интериора има достатъчно "играчки" и лукс, които конкурират дори S-клас.