Съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира във Велинград учредяващата се днес партия на Лютви Местан ДОСТ.

"Несъстоятелно е ренегати, втора-трета употреба, които сами не могат да изброят партиите, през които са минали, днес да се опитват да се представят като автентични либерали, като за пореден път се опитват да осмислят съществуването си, съизмервайки се с ДПС", заяви Карадайъ.

МЕСТАН ОБЯВИ "ОБРАТНО БРОЕНЕ" ЗА ДПС

И продължи с цитати от почетния председател Ахмед Доган.

"ДПС, както каза нашият почетен председател д-р Ахмед Доган не може да се изгради отново, не може да се подмени!  Те заявяват, че искат да са проевропейска партия, истината е друга - ДПС е европейската либерална партия на България. Те казват, че искат да са пронатовски, но България отдавна е член на НАТО и именно ДПС проправи пътя на страната ни към пълноправното членство в НАТО. И то последователно, провеждайки национално-отговорната си политика през всички тези 26 години".

Според Карадйъ ДПС е създадено, за да отстоява основните човешки ценности – правата и свободите на всички български граждани.

"И независимо от предизвикателствата на времето, независимо от предателствата, остава, докзала своята национална значимост и отговорност. ДПС е твърде висока летвата, тези хора нямат ръста да я прескочат", добави той.