Вижда се, че тези хора добре се бият - защо не се бият за своята родина!

Така Георги Марков, бивш конституционен съдия, коментира в студиото на Нова тв вчерашния опит на тълпа бежанци да проникне със сила през гръцко-македонската граница. Той определи, че това може да се нарече единствено атака със сила срещу държавната граница на суверенна държава, нападение над официалните власти - армия и гранична полиция, и си има закони за това. Но Еврокомисията мълчи...

БЕЖАНЦИ АТАКУВАТ С КАМЪНИ И ПРЪТИ ГРАНИЧНАТА ОГРАДА НА МАКЕДОНИЯ

Атентати, изнасилвания, атаки срещу севуренни държави - това ни чака, заяви Марков.

На забележката, че сред идващите от Азия и Африка има и деца, той напомни, че 50 000 от тези деца са оставени на Унгария, без да се знае кои са бащите им и без родителите да ги интересува какво ще стане.

Съсипаха европейския правен ред, защото Европа не е само култура и християнски ценности - тя е и правен ред, емоционално продължи юристът. 

Той нарече "потресаващо" интервюто на Меркел пред германска тв, че няма "план Б" и остава единствено "план А" - да ни пази Турция, и окачестви това като срамота за 28 държави.

Турция да ни пази - същата страна, за която тази Еврокомисия пише, че 1-ва, 5-а, 7-а, 20-а глава не отговаря за членство в ЕС!

Марков, който е известен привърженик на Виктор Орбан, напомни думите на централноевропейския премиер: "Унгарските сълзи за Гърция изтекоха. Аз ще защитавам страната си от Словения до Украйна."

Той заяви, че Борисов обаче е привърженик на плана на Меркел, защото България е зависима от ЕС поради "липса на всякаква икономика" и че както сме били най-верните на СССР, така сега сме най-верните на ЕС. "Но нашата Конституция казва, че никой не може да си присвои народния суверенитет - нито Брюксел, нито Юнкер, нито Шулц."

Този поток накрая ще бъде оставен да се щура в Гърция и като не си защитим границата, ще дойдат тука в Сандански да ни късат гащите и сутиените на жените! Те нямат не първите 7, нямат първите 17 години - те не знаят какво е тоалетни, продължи Марков.

Според него изходът е всички да се редят на КПП-то, да кажат от какво са репресирани и да си показват документите за самоличност. 

Никой не може да ни кара да бъдем солидарни с глупостта и с безумието, заключи Марков.

Той напомни, че НАТО, което с охота удряло Нови сад и организирало Арабската пролет, единствено може да спре потока, и то със сила.