Ако бях любител на теории на конспирациите, щях да напиша, че има световен заговор срещу всякакво културно европейско наследство на територията ни, с тайното финансиране на производителите на бяла алуминиева дограма, на ондулинови покриви от 9.99 лева квадратния метър и тези на неизсъхнал чамов материал, който се пука след една зима. Само че няма такова нещо - има алчност, мърлящина и тъпотия на хора, които ходят по Европа само за да си правят селфита за фейсбук. Такива, които не знаят, че всеки може да си купи стъкло и бетон, но история и дух не се купува. И много, много евтини чиновници, които за двеста лева накуп биха продали и камъните от бащината си къща. В пловдивския случай нулата е една повече, но само толкова.
Всички любители на итонгови крепости, механджийски антични руини и комиксови статуи от бронз мълчат за започналото напълно позволено унищожаване на тютюневите складове в Пловдив - уникална индустриална архитектура, вдъхновение за романите на Димитър Талев и място на първата организирана стачка срещу режима през 1953г. Ако сте минавали покрай тях и сте се заглеждали, ако сте усещали пропитата миризма на тютюн в тях и ако сте усещали историята да говори от тяхната фасада, знаете за какво говоря. 
Всъщност, може и да има заговор на анцуг-илюминати с тази цел. Сбирките им навярно са в необарокови хотели с китайски пластмасови мебели, избрани от жената на собственика, а капаците на тоалетните чинии не могат да стоят изправени, защото някой е забравил онези два важни два пръста разстояние. 
Успех на всички пловдивчани, които утре излязат да защитят останалото на ул.Одрин. Вие сте от Пловдив, тези с багерите са от Филибарци.