Обиколката на България на ръководството на БСП, чиято цел е да бъде повдигнат духа на структурите, започна не от къде да е, а от Правец. Корнелия Нинова и сие не просто посетиха родното място на ръководителя на България по време на комунизма Тодор Живков, но дори поднесоха цветя на неговия паметник в къщата-музей.

В съобщението на БСП се казва още, че кметът на общината Румен Гибински е подел инициатива да събере на едно място в къщата-музей всички експонати, свързани с работата и живота на Тодор Живков. Други кметове от страната вече са се отзовали и музеят постоянно се допълва.

В Правец парламентарната група на БСП обсъди 4 законопроекта, чиято цел е да защити малкия семеен бизнес, дребните земеделски производители и да гарантира развитие на държавните предприятия. Първият от тях е Законът за управление на публичните държавни и общински, предприятия предвижда, с който се предвижда те да имат възможност да инвестират в разширяване на производството и се премвахват партийните квоти в управлението им. Вторият законопроект предвижда създаване на държавно предприятие, което да се занимава с изкупуване на земеделска продукция

"Вземаме инициативата в свои ръце и пристъпваме към действия. Повече държава в икономиката не може да бъде само лозунг. То става реалност. Трябва да сте наясно и да сте готови за огромната съпротива, която ще срещнат тези наши действия. Всички големи частни монополи, олигарси, както и едри арендатори на земеделски земи ще ни скочат. Всякакви платени говорители ще обясняват по телевизиите, че това е социализъм в действие. Ако някой се съмнява в правотата ни и ще се огъва пред този натиск, да си го каже отсега. Цялата група тръгваме ударно, никакви компромиси. Хората чакат".

Това заяви Нинова. 

Утре ръководството на БСП ще проведе изнесено заседание в Благоевград, където ще поднесе цветя и пред паметника на Димитър Благоев.