Ръководството на новия ЦСКА (на Гриша Ганчев) публикува обръщение, в което благодари на премиера Бойко Борисов и на спортния министър Красен Кралев "за изключително бързите и навременни реакции".

Съобщението е адресирано до феновете на клуба по повод новината на лятото в родния футбол - правната и лицензионната комисия на БФС допуснаха клуба (преобразуван от "Чавдар" и "Литекс") до новата Първа професионална лига.

КРАЙ НА САГАТА: БФС ПУСНА НОВИЯ ЦСКА В ПЪРВА ЛИГА

Любопитно е, че почти цяла година феновете на клуба скандираха обидни възгласи по адрес на Борисов. Пред есента ръководството на клуба ги призова да спрат, но напролет познатия рефрен беше подновен. Феновете стягаха протест заради забавилото се решение на БФС, но такъв очевидно няма да има.

Ето пълният текст на съобщението:

"Армейци,

Дойде моментът, в който футболният съюз ни съобщи най-важната и чакана новина – нашият любим клуб ЦСКА се завръща в българския футболен елит.

През изминалата година минахме през изключително много трудности, за да стигнем до един от най-запомнящите се триумфи в историята на клуба – спечелването на Купа България. И през всичко това преминахме заедно.

Армейци, искаме да ви благодарим за страхотната подкрепа и затова, че бяхте неотлъчно зад единадесетте на терена, които храбро бранеха звездата на гърдите си!

Ръководството на ЦСКА желае да благодари на министър-председателя господин Бойко Борисов и на министъра на младежта и спорта господин Красен Кралев за изключително бързите и навременни реакции.

А сега, Армейци, нека се насладим на тази голяма победа заедно, защото започва шампионската доминация на ЦСКА!

ЦСКА – ТОВА СИ ТИ!"