Двайсетина души се отзоваха на организирания в социалните мрежи протест "Време е да напуснем НАТО, СЕГА!". На страницата на събитието във фейсбук се бяха записали 220 човека и както обикновено става с повечето протести, близо една десета от хората участват и на живо. 

"Ние присъстващите на това събитие, освободени от предразсъдаците за различия основани на: раса, цвят на кожата, религия, национален произход, пол, възраст, партийна принадлежност, социален и здравословен статус и обществено положение виждаме, че #НАТО следва провокативна политика на "обкръжаване" и непрекъснатото разширяване на Алианса в посока към границите на #Русия и се обявяваме против агресивните му действия", се казва в анонса за събитието. 

Изредени са и конкретно действията на НАТО, които провокират протеста:

"- Внедряването на противоракетната система за отбрана "Aegis" в Румъния, Полша, Турция и Испания;

- Укрепване на военното присъствие на НАТО в балтийските държави, Полша, Румъния и България; 

- Създаването на "Nordic фронт" (Северния фронт) който също е насочен срещу Русия и съставен от Дания, Исландия и Норвегия, както и страните, партньори на НАТО - Швеция и Финландия".

Днес подобни протести се проведоха и на други места в Европа, включително и във Варшава, където се провежда Срещата на върха на НАТО.

ШЕФЪТ НА НАТО: РУСИЯ НИТО НИ Е ПАРТНЬОР, НИТО СМЕ В СТУДЕНА ВОЙНА

Протестът в София бе организиран от "Анонимус Инфо Агенция" - страница във фейсбук, която разпространява антизападни и проруски публикации. Преди по-малко от денонощия страницата е разпространила текст със заглавие "Русия - Съвестта на човечеството и мечът на Господа" от сайта Patreot.ru.

Ето кадри от днешното събитие: