Христо Живков е получил покана за новия филм на Мел Гибсън. Новината бе съобщена в предаването „Преди обед“ на Би Ти Ви и бе потвърдена пред „Площад Славейков“ от близки на актьора. За проекта все още няма официална публична информация – но съвсем скоро Гибсън лично потвърди новината.

Режисьорът предстои да се събере отново със сценариста Рандъл Уолъс (тандемът има Оскар за „Смело сърце“) и да заснеме продължение на „Страстите Христови“. Историята, по която Уолъс вече работи, е посветена на Възкресението Христово.

В момента Живков се намира в Лос Анджелис, където бе повикан от екипа на продукцията, научи „Площад Славейков“.

В „Страстите Христови“ актьорът се превъплъти в един от ключовите персонажи – Свети Йоан Богослов. Очаква се това да е ролята му и във „Възкресение“, каквото е работното заглавие на новия филм.

Гибсън и Уолъс са започнали работа по продължението на „Страстите Христови“ по време на снимките на съвместния им „Възражение по съвест“. Той вече бе излъчен в рамките на „Киномания 2016“ в София, сега, в петък, тръгва и по кинослоните в София и страната. Очакванията са проектът най-сетне да донесе и реабилитацията на Гибсън, който стрина репутацията си преди повече от десет години след антисемитски изявления.

„Страстите Христови“, филмът за преследването и разпването на Исус, тръгна по кината през 2004-а като продукция на независимо студио. Заглавието натрупа приходи от 612 милиона долара от цял свят – при бюджет от едва 30 млн. Оттогава много експерти в Холивуд предполагат, че се готви и продължение – Гибсън обаче дълго време се въздържаше от коментари по темата.

Официално Мел Гибсън потвърди за задаващото се продължение в началото на ноември. Режисьорът направи признанието в Шоуто на Стивън Колбърт, като посочи, че появата на филма навярно е далеч – и по него ще се работи около три години.

Засега „Възкресение“ все още не е отразен в най-голямата онлайн база данни за кино IMDB.


"Площад Славейков"