"Няма социологическо доказателство за това твърдение".

Така лидерът на Движение "Да, България" Христо Иванов коментира пред бТВ дали неговата партия щеше да бъде трета политическа сила, ако се беше явила заедно с "Нова република" и "Реформаторския блок". Иванов изтъкна, че "Да, България" е привлякла нови хора към демократичната кауза, които останалите политически сили не са успели да направят.

"Това не е крос към парламента, това е маратон към различно бъдеще за България. Не бягаме сами и не смятаме да го правим. От самото начало сме си поставили цел да изградим голям продемократичен антимафиотски фронт. Изисква се време, за да бъде автентично това изграждане. Не става дума за кампанийно коалиране, просто за да влезем в парламента. Заложихме на стратегия, която не беше най-лесната, крие определени рискове, особено когато строиш на зелено, но мисля, че българските избиратели показват, че ценят именно това. Разглеждаме този резултат просто като начало", каза Иванов.

 

Според него предстоящото правителство ще е "вчерашно", а парламентът ще е още по-плесенясъл. Иванов смята, че резултатът не е доверие за Бойко Борисов, а е недоверие за Корнелия Нинова.

"Имаме загниващ модел, който произвежда все по-малко смисъл", коментира Иванов.

Той коментира и резултата на своята партия.

"Посланието на социолозите беше през цялото време да не си хвърлят хората гласа са за нас. Най-динамичния нов субект сме и сме годни да привличаме нови лица, които не са се разпознавали досега в политически формации", смята Иванов.

И допълни, че ако партията попадне в парламента ще бъде опозиция на настоящия мафиотски модел, който трябва да бъде разрушен.