Нова регистрация

Ударът на САЩ (срещу авиобаза „Шайрат“, б.р.) по Сирия е в нарушение на международното право, защото беше осъществен без доказателства за употреба на химическо оръжие от страна на Дамаск, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за телевизионния канал „Мир“, цитиран от "Фокус".

„Къде са доказателствата за употребата от сирийските войски на химическо оръжие? Няма такива. А нарушения на международното право има. Това е очевиден факт. Без санкция на Съвета за сигурност на ООН се нанася удар по суверенна страна. И въпреки това явно нарушение на международното право всички са съгласни, приемат го и започват да кимат и да подкрепят“, каза руският президент.

„Така беше и през 2003 г., когато беше използван напълно измислен повод за въвеждането на войски в Афганистан. Страната е разрушена, а между другото точно след това започна бурното засилване на различни терористични организации, движения, възникна „Ислямска държава“ и други подобни.

Всички знаят това, разбират го и отново настъпват същото гребло“, добавя Путин.

По-рано руският президент сравни ситуацията около ракетните удари на САЩ в Сирия с нахлуването в Ирак през 2003 г., когато, без да е доказано, че страната притежава химическо оръжие, Вашингтон започна военна операция, припомня медията.

Коментари

Злой Путин's picture
Злой Путин
Злой Путин

Путин доволно потрива ръце.

Него не го интересува липсата на доказателства и нарушението на международното право. Много е доволен обаче от създаването на прецеденти, които могат да се цитират, когато той има нужда от тях. Отцепването на Косово и декларацията за "независимост", дори без народно допитване, даде на Путин Крим. Бомбардировките и военните агресии в нарушение на международното право в поне десетина държави, извършени от САЩ създават още по-опасни прецеденти за слабите държави в региона. Но козяшките тролчета това не ги притеснява.

Доста интересна политическа

Доста интересна политическа логика! Това да търсиш претекст за да извиняваш свои действия, говори само за едно. За липса на самочувствие!
Емил Станоев's picture
Емил Станоев
Емил Станоев

Че защо им е на Сащ доказателство !

Те си изфабрикуват доказателства както и когато им е угодно. В Ирак не намериха това за което уж влязоха , - е какво от това ? нали си изпълниха плановете . Същото и в Афганистан - слез намесата на Сащ и влизането им в Афганистан производството на Дрога се е увеличило два пъти .
 's picture

Бобо

Станоев

След намесата на САЩ в Афганистан се увеличило производството на дрога , ми как няма да се увеличи , като имат необятния руски пазар , само за статистиката Русия е най големия консуматор на дрога в света .

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.