Висшият съдебен съвет (ВСС) започна ключово заседание на пленума си. Сред предложените точки в дневния ред са проверка на Сотир Цацаров и срещата му в ЦУМ, както и на Лозан Панов - по обвинения в намеса в избора на съдии за членове на ВСС. 

Тази сутрин Панов призова пред бТВ да бъде изяснено всичко около срещата на Сотир Цацаров, Георги Гергов и Сашо Дончев в ЦУМ.

Вчера пък Ясен Тодоров призова Панов да си подаде оставката. 

Тази сутрин пред ВСС участниците в заседанието бяха посрещнати от точно десет млади момчета с обичайните фитнес фигури и татуировки. Всички те бяха мълчаливи и не казаха за какво са тук. Те носеха маски, а в ръцете си държаха агнешки главички - истински, току-що извадени от месарски магазин. Изразът "агнешки главички" се употребява от медиите на Пеевски по адрес на Христо Иванов, Иво Прокопиев и други критици на съдебната система. 

Организирането на контрапротести е обичайно за тротоара пред ВСС. Винаги когато има въпросителни към главния прокурор Сотир Цацаров или някой от вярното му мнозинство във ВСС, се появяват десетина мълчаливи момчета на протест.

На влизане в Съвета Лозан Панов каза, че изборите за нов ВСС не трябва да се превръщат в Костинбордски сценарий.

Той за пореден път обяви, че е изискал протоколите от общи събрания, проведени особено в Пловдивския апелативен регион - от които ясно се чува как шефовете намекват и сондират почвата за обединение около обща кандидатура. При това Панов е настоял да получи протоколите със заличени имена.

Той каза, че не го интересва кой какво е говорил, а как се подготвя изборът за нов ВСС - и защо текат договорки под намеците на местни шефове, някои от които са кандидати за втори мандат. 

На всичкото отгоре от днес протоколите са качени на сайта на ВКС и там всеки може да прочете какво са си говорили на общите събрания. 

Панов нарече нонсенс това, че него го нарочват, че е оказвал въздействие, просто защото е поискал информация дали се оказва въздейстие по места.

Точката срещу него е подписана от 12 членове на съвета, сред които и Сотир Цацаров.

Панов пък на свой ред е сред 6-имата вносители да се обсъди като извънредна точка в дневния ред срещата на Цацаров в ЦУМ. 

Васил Петров - бащата на жената, от която Пеевски има дете, минава покрай момчетата и влиза на заседанието. 
Георги Колев влиза на заседанието. След това той даде указания всеки съдия да си гласува от къщи, сам, със семейството.