"От всичките зам.-министри на "Обединените патриоти" Тенев беше най-добрият и най-подготвеният. Истински съжалявам, че това се случва заради подобна глупост от негова страна. Това е удар за семейството и кариерата му “.

Така коментира премиерът Бойко Борисов скандала със снимката на зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев, на която той козирува с хитлеристки поздрав в Музея на Мадам Тюсо в Париж. 

При пристигането си на третия пролетен бал на КРИБ Борисов благодари на Тенев, че си е подал оставката и заяви, че това е "достойна постъпка".

"Можеше още в първия миг да се извинят, да кажат: "Случило се е, грешка на всеки, в музей, било е 2009 г., сега сме 2017-а. Убеден съм, че и вие като сте били командировки някъде сте се шегували и сте правили такива неща. Човешко е!", отбеляза премиерът. 

По думите му тези, които искат оставката на Валери Симеонов, е трябвало да поискат оставката и на Корнелия Нинова. 

"Къде бяха тези призиви, когато тя потупа по рамото Крум Зарков при неговата шега, че бил с ченгета да измъчва моя или нечий друг дядо. Ние си замълчахме тогава, но по телевизията те се шегуваха по брутален начин със съдбите на хората и продължават да се хилят. Разликата е, че Зарков още е депутат, а зам.-министърът със снимката вече не е зам.-министър", изригна Борисов.

"Не съм чул какво е казал Валери Симеонов, намерете го той да го изясни", коментира премиерът изказването на лидера на НСФБ, че сигурно и той имал майтапчийски снимки от Бухенвалд.