"Манталитетът на всички, които управляват превозни средства правителството не може да го промени".

Така транспортният министър Ивайло Московски коментира пред бТВ какво трябва да се промени на пътя, за да намалеят катастрофите и загиналите при произшествия. Министърът каза, че при идването си на поста заварил една "либерализирана система за получаване на книжка". За това бил затегнат контролът.

Московски коментира и акцията на ГДБОП в ДАИ и разкриването на схемата за купуване на шофьорски книжки. Според него най-вероятно няма да има уволнени висши служители. А ако бъдат установени някои от лицата, които са получили шофьорска книжка по разбитата схема, те ще положат повторен практически изпит. Московски каза още, че не знае колко души са придобили свидетелство за управление по този начин и колко точно са школите, замесени в разследвания случай.

Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов пък каза пред БНТ, че се обмисля КАТ, който отговаря за София и София-област да се изнесе в покрайнините на София на територията на "Жандармерията" (срещу двореца "Врана"). Цветанов посочи, че има реституционни претенции към сградите, в които сега се намира столичният КАТ. Преди два дни МВР проведе съвещание, на което бе решено да се подобри работата в службите за регистрация на автомобили, за да става целия процес по-бързо.

Тази година ще бъдат назначени 1000 нови служители на МВР, като и в следващите години ще се набират по толкова.