Атанас Атанасов от ДСБ нарече новия министър на вътрешните работи Валентин Радев "Румяна Бъчварова в панталон". Помолен да коментира вътрешното министерство, пред бТВ бившият директор на Националната служба за сигурност каза, че това е отново "ход на Борисов: фасадно се поставя някакво лице, което да бъде бито публично, а задкулисно той управлява МВР".

Атанасов заяви, че първата сериозна грешка на Радев е била, че е предложил за главен секретар Младен Маринов - "бивш охранител на Мето Илиянски". Именно "тази персона" била и причината Атанасов да напусне поста шеф на вътрешната комисия в предишното НС.

"На този човек изобщо мястото му не е там. Той е предложен отдавна на Бойко Борисов от неговите приятели от сикаджийския период", обяви Атанасов.

Според него всеки редови полицай знаел това, а под "сикаджийски приятели" имал предвид (Румен Николов) Пашата.

Докато Маринов бил директор на СДВР, столичната дирекция през цялото време била "на трето място отзад напред по резултати".

"НДК е много симптоматичен случай, който показва дефектите на днешната власт. Става въпрос за една порочна и много корумпирана власт. Отвсякъде излизат такива факти", коментира Атанасов сътресенията по върховете в ГЕРБ.

Според него сега е в ход операцията по замазването на гафа.

"... Защото Борисов явно изтърва контрола над подчинените си след толкова години. Някой се появи и започна да му оспорва позицията, че той е властелинът на обществените поръчки. Затова се карат."

Атанасов зададе и въпроси, на които досега не чул отговор въпреки многобройните медийни изяви на Лиляна Павлова:

"Кой и за кои фирми е оказвал натиска върху г-н Боршош да получат определени обществени поръчки? Този въпрос разисквал ли се е на онази среща при г-н Борисов и какви са писмените и гласни доказателства, които г-н Боршош е представил пред Борисов – явно за г-жа Павлова, - че премиерът даде заден и го върна на работа?"

Лидерът на ДСБ каза, че ГЕРБ са се съгласили да създадат анкетна комисия за НДК само защото са видели възможност да хвърлят вината върху БСП.

А позицията на лидера била:

"Дърпате се на изходни позициии и мълчите един за друг"... Ама казаха вече много неща. 

Това тежко ерозира властта на Борисов. Той си отива от политическата сцена, въпрос на време е да се случи. 
Това е симпотматично – няма 100 дни, откакто е създадено това правителство, а скандалите - да ги изброявам ли...

Аз обаче виждам, че медийната машина, която обслужва лично Борисов и неговата власт, прави страхотни усилия за замазването на скандалите."

Атанасов цитира предишния лидер на ДСБ Радан Кънев - че държавата се управлява от "тримата шишковци - знаем ги всички кои са".

"Борисов, след като беше смъкнат от власт през 2013 г., се спогоди с тези, от които беше смъкнат от власт. Като уговорката е - няма да пипа скандала КТБ, няма да разследва банката."

На забележката на Хекимян - че има разделение на властите, той каза: "Нека не се шегуваме."

Атанасов предрече и най-важната задача пред политиците за тази година:

"Да се избере такъв Висш съдебен съвет, който да може да избере следващия Цацаров. Т.е. Бойко да си избере следващия Цацаров. Ако не си избере следващия Цацаров, тежки дни го чакат."

Той призова политиците, които заявяват, че са опозиция, да се съсредоточат именно върху този изключително важен въпрос.

Лидерът на ДСБ коментира и инцидентите с "патриотите" Динко от Ямбол и Перата от Бургас с думите:

"Не бих се учудил някой ден този човек (Перата, който е студент по право, б.р.) да се сдобие с диплома по право и да започне той да правораздава. Просто така са нещата в тая държава.

Има недоволство, че законът не се прилага еднакво в българската държава и такива хора използват ситуацията да се правят на национални герои."