Антъни Джошуа победи с технически нокаут в 10-ия рунд Карлос Такам в мача за световната титла по бокс в тежка категория на националния стадион в Кардиф, Уелс.

Камерунецът с френски паспорт замести контузилия се Кубрат Пулев.

Решението на съдията на ринга да прекрати двубоя бе посрещнато с разочарование от Такам, а също така от голяма част от 78-те хиляди зрители на арената. Феновете искаха да догледат срещата докрай или най-малкото още от серията удари, на която Джошуа бе подложил своя съперник.

Това е 20-ата поредна победа с нокаут за британеца - изумителната му серия продължи, макар и не по начина, по който се очакваше. Като изключим мача на Джошуа с Владимир Кличко по-рано тази година, Такам се оказа най-трудният му противник в профибокса досега.

Африканецът се държа добре. Той се оказа доста издръжлив. Няма съмнение, че Антъни Джошуа щеше да спечели, ако се бе стигнало до решение по точки.

Във втория рунд Такам удари с глава световния шампион и остана съмнение, че му е счупил носа, потече кръв. След относително равностойното начало англичанинът наложи надмощие и почна да печели рунд след рунд. 

Претендентът получи аркада, която му създаваша все по-големи проблеми. В 8-ия рунд Такам почна да кърви и след края му той бе прегледан от лекари, които му позволиха да продължи да се бие.

"Стана хубав мач, преди съдията да го прекрати, коментира Антъни Джошуа. - Не мога да коментирам дали решението на рефера е правилно, не е моя работа. Нямам нужда от такива неща, аз излизам на ринга, за да нокаутирам съперника. Феновете искаха да видят Такам в безсъзнание. Във втория рунд се уплаших, че носът ми може да е счупен и не мога да продължа както трябва. Това щеше да е трагедия. Получи се добре, че играхме на този стадион, защото хората искат да ме гледат по стадиони, а не в зали в Лас Вегас. Така ще бъде и занапред."

"Нямам представа защо съдията спря срещата, сигурно и той самият не знае, не можа да ми обясни, каза Карлос Такам. - Антъни е голям шампион и велик боксьор, но няма нужда от такива победи. Искам реванш. Сега ситуацията бе такава, че тренирах пълноценно само 12 дни."