"Локомотив" (Пловдив) има нов старши треньор от днес и неговото име е Бруно Акрапович. Той е босненец и заменя Войн Войнов. Днес Акрапович ще направи първата си тренировка със "смърфовете", след като бъде представен пред медиите, пише официалният сайт на клуба.

Бруно Акрапович е роден в Босна и Херцеговина на 26 септември 1967 г. Водил е отборите на "Шкендия" (Тетово), РНК (Сплит), "Солин", "Вал"  и др. Като играч се е състезавал за германските "Майнц", "Волфсбург", "Енерги" (Котбус) и т.н.

Акрапович бе на трибуните снощи при победата на "Локомотив" с 2:0 срещу новака "Етър" в Пловдив. Димо Бакалов откри резултата в 33-тата минута, а в 88-ата Димитър Велковски удвои.

Така в прощалния си мач Войнов си тръгна с победа. За смяната му се заговори още преди дни, а специалистът бе наясно със съдбата си далеч преди началото на срещата с "болярите".

"Изключително щастлив съм, защото това бе последният ми мач начело на тима - каза Войн Войнов след победата. - Завръшвам с победа. 20 точки не са малко. Пожелавам успех на отбора в следващите срещи. Тръгвам си заради публиката, която е много взискателна и иска да побеждаваме всеки мач, а това няма как да стане. Затова с високо вдигната глава си тръгвам към София. Още преди 2-3 мача казах, че ако аз съм причината за слабите резултати, си тръгвам. След като загубихме за Купата, се видя, че нямам място тук. Смятам, че постъпвам правилно, защото искам момчетата да са спокойни”, заяви Войн Войнов пред "Диема".