Впечатляваща актуализация на годишния бюджет за отиващата си 2017 г. прие вчера малката община Каварна. Това сигнализира Цонко Цонев - бивш кмет и сега общински съветник в 17-членния градски парламент.

Повишението е със 76 020 лв. По-интересно е обаче за какво отиват те. 

Например, след като "сагата" с пежото на Цонко Цонев, което гние в двора, стигна до централните медии, сега Ставрева коригира перо "Закупуване на лек автомобил за община Каварна". И то с колко само: от 40 000 на 80 000 лв. Въпросното закупуване явно предстои, макар че - както казахме, старата кола, която тя нарече увредена от автографите на световни рок и други звезди, още не е продадена (пежото бе обявено за 30 000 лв.,б .р.).

Затова пък средствата за ремонт на етнографския комплекс или закупуване на пътнически микробус за общината рязко се изпаряват - съответно от 60 000 и 40 000 на 0 лв. Същата е и съдбата на изграждането на няколко улични мрежи, личи само от това факсимиле.

Общината предвижда и драстично повишаване на разходите за побратимявания. Те стават от 17 000 на 42 000 - процентно това е по-голям "овчарски скок" дори от оня с колата (2,5 пъти).

В бюджета на Добрич например няма нито лев за подобно перо - в областния град може би са по-"темерути", но не щат да се побратимяват нито за стотинка, отбелязват местни. Побратимяванията включвали основно екскурзии - като тази през миналата година на 19 души до Подолск.

Затова пък за пенсионерите общината ще продължи да праща поздравителни картички за именни и рождени дни, и то само на тези над 65 г.

"Този позор не беше гласуван от следните съветници Адриан Ялнъзов и Йордан Стоянов от ГЕРБ, Веселина Андонова от БСП, Веселина Енчева от РЗС и моя милост. Най-върлите привърженици на тези харчове, освен групата на БСП, бяха Росен Димов - председател на ГЕРБ, Мемиш Мустафов от РЗС, по-известен като агент Вихър от шести отдел на ДС", написа Цонко Цонев във фейсбук.