Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви пред бТВ, че "може да се работи за поднасяне на извинения" от страна на руското външно министерство по повод изявлението на неговия говорител Мария Захарова, че Червената армия е спасила българските евреи.

"Не успях да разбера в каква връзка беше казано. То естествено не е вярно. От България реагираха всички институции. Това е една грешка, тя беше коригирана от посолството. Аз си го обяснявам това с един комплекс у руснаците, че историята от страна на Запада започва да се подменя. Принизява се участието на Червената армия, представя се, че Западът е победил Хитлер", каза още Сидеров.

Той потвърди информацията,че новият министър на здравеопазването ще е Кирил Ананиев.

"То вече името се оповести, няма никава тайна. Премиерът имаше идеята да бъде обявено след приемането на бюджета", каза Сидеров.

И допълни, че е надделяла концепцията начело на ведомството да застане финансист.

"Имаме финансист, доказан като кариера, като качества. Най-важните проблеми на болниците са свързани с финанси, фалити на болници. Може би по-добрият вариант е да стане един мениджър, който да тръгне от финансова гледна точка", каза Сидеров.

И допълни, че Ананиев има поглед в ресора, защото е председател на надзорния съвет на здравната каса. Новият здравен министър е предложение на премиера Бойко Борисов. Имало е и други имена, които са били обсъждани, но те са лекари. Сидеров повтори тезата си, че болниците са станали търговски дружества, което е било грешка.

Лидерът на "Атака" изтъкна, че в програмата на партията отдавна фигурира ревизия на приватизацията. Сега управляващото мнозинство заяви, че ще инициира точно такава ревизия, като предложението отново е от премиера Борисов. Идеята е да се сформира екип от юристи, който да инициира законодателни промени, с които давността при престъпления, свързани с приватизация, да отпаднат.

"Трудно ще бъде да се установи престъпление. Но ще има нов прочит на приватизацията. И аналитичен резултат, че този преход не протече по правилен начин. Да си вземем поука как да върви страната".

По отношение на заявките на ДПС, че движението ще демонтира управляващата коалиция, той заяви, че "като започнеш да демонтираш нещо трябва много да мислиш".

"С монтажно-демонтажнтие работи по-внимателно", каза Сидеров.