Дългогодишният зам.-министър на финансите - главният бюджетар на републиката Кирил Ананиев, вече официално е предложен от правителството за министър на здравеопазването. Номинацията му е внесена от премиера Бойко Борисов в Народното събрание. Така той спази заявката наследникът на подалия оставка проф. Николай Петров да бъде обявен след приемането на бюджета за 2018 г. на първо четене. Очаква се и 10 ноември - тоест утре, да е гласуването в Народното събрание.

 
Ананиев бе и министър на финансите в последното служебно правителство. В настоящия и в предния мандат на ГЕРБ е председател на Надзорния съвет на Здравната каса. Именно опита му в сферата е една от причините за номинацията му, споделиха през седмицата от ГЕРБ и  "Обединените патриоти", когато новината още не бе официално обявена. 
 
Така финансовият министър Владислав Горанов остава само с един заместник - преди Ананиев да бъде посочен за министър на здравеопазването, и другият му заместник Бойко Атанасов смени попрището - бе избран за зам.-шеф на Комисията за финансов надзор. Затова се очаква нова порция назначения във финансите.