Екшънзвездата от 80-те и 90-те Стивън Сегал се нареди в нежеланата компания на продуцента Харви Уайнстийн, актьора Кевин Спейси и още няколко не толкова известни кинодейци, срещу които има по три и повече обвинения в сексуален тормоз, съобщава Би Би Си.

Обвинението срещу Сегал е от актрисата Порша де Роси, известна с ролите си в сериалите „Али Макбийл“, „Развитие в застой“ и „Скандал“. Де Роси е лесбийка и от девет години живее в еднополов брак с американската телевизионна водеща Елън Дедженерис.

В туитър тя обяви, че по време на делова среща със Сегал в неговия офис той ѝ обяснил, че е много важно между актьорите във филма да има истинска химия и започнал да си сваля панталоните.

Актрисата разказва, че избягала от стаята и веднага се обадила да разкаже всичко на своя агент, който обаче не се впечатлил особено.

„Вероятно просто не го харесваш“, казал агентът на Де Роси.

Актрисата не уточнява за кой филм е бил кастингът, нито през коя година е била въпросната среща.

Елън Дедженерес сподели туита на Порша де Роси в своя акаунт, който има 75 милиона абонати, заедно с думите:

„Гордея се с жена си.“

Мениджърът на Сегал съобщи, че актьорът няма да коментира случая.

65-годишният Сегал, специалист по източни бойни изкуства, е прочут с ролите си в екшън филми през 80-те и 90-те години, най-известните от които са „Под обсада“ и „Над закона“.

Към обвиненията в непристойно поведения срещу екшън звездата се присъедини и супермоделът и телевизионна водеща Джени Маккарти. Тя описва срещата с него на кастинг за филма „Под обсада 2“. През 1995 г. тя се оказала сама със Сегал в стая с камина. Той поискал от нея да се съблече и да седне до него, защото и във филма щяло да й се наложи да се съблича. Маккарти отвърнала, че специално е питала агента си и той ѝ е казал, че филмът е без голи сцени.

„Ще има голи сцени, но не пред камерата“, отвърнал Сегал и отново поискал да види гърдите й.

Маккарти го посъветвала, ако иска да види гърдите ѝ, да си купи касетата с видеото ѝ за „ Плейбой“ – $19,95, и си тръгнала. Сегал я последвал до колата ѝ и я предупредил да не казва на никого за срещата им.

Едно уточнение за всички, които питат защо чак сега разни актриси изведнъж започват да говорят за случаи отпреди години и да се държат като „ощипани моми“ – всъщност много от засегнатите са се опитвали да се оплачат веднага, но никой не им е обърнал внимание. Маккарти е разказала историята си още през 1998-а, но сега я повтаря, след като и трета актриса – Джулиана Маргулис, съобщи за подобна нежелана сексуална агресия на Стивън Сегал към нея.

За разлика от Уайнстийн, който отрича всички обвинения в насилие, и за разрлика от Кевин Спейси, който се извинява (макар и да не помнел) – Сегал е избрал трети вариант за реакция: не коментира обвиненията.

Но докато за Спейси и Уайнстийн е почти сигурно, че много трудно ще си намерят занапред работа в киното, то Сегал има по-добри шансове. Не само защото срещу него (засега) няма обвинения нито в изнасилване, нито в педофилия. От миналата година Сегал се уреди със сръбско и руско гражданство. Руския си паспорт той получи лично от ръцете на президента Владимир Путин. Може би шансове на екшън звездата в руското кино са значително по-добри, отколкото в Холивуд.

"Площад Славейков"