И както гласи една древна алпийска поговорка:

„Най-добрият приятел на Ferrari през зимата е Land Rover Defender.“

Шегата настрана, но случката от снимката, която обиколи интернет вече няколко пъти, е... точно такава.

Не за пръв път виждаме мега спортен автомобил в преспите, отбелязва сайтът dizzyriders.bg.

Шведският фрийрайд скиор Йон Олсон например непрекъснато кара такива по снега.

 

 

Но определено за пръв път виждаме червено Ferrari с 963 коня и регистрационен номер ‘WTF I’, закачено за нафтов (122 "коня") Defender (само за ориентир - на 3 декември 2016 г. едно такова Ferrari бе продадено за $7 милиона, б. р.).

Ако човекът с червената кола беше сложил вериги, това можеше и да не се случи. Поне това пък е посланието на това далеч по-"народно" Ferrari F40 и Такеши Кимура.

Японецът Кимура е от организацията Car Guy. Преди година той изкара своето Ferrari F40 извън пътя, на къмпинг, с натоварена палатка на покрива. После човекът си изпържи яйца на двигателя и въобще не се отнасяше с колата си, както повечето собственици на такива редки класики.

Което вие може да кажете дали е добре или не... Дали е по-добре да се бърше всяка прашинка от возилото или пък да му се радвате без особени ограничения?

Този път Такеши удря едно рамо на Red Bull, които организират заснемането на рали представление с карбоновата суперкола. Която завършва отново с палатка на покрива, този път разпъната там...

Много е вероятно това да е единственото F40, което сте виждали с вериги за сняг, както и с четири допълнителни фара. Видеото е заснето в 4K, за да бъде още по-въздействащо.

Приятно гледане!