По реакциите за Истанбулската конвенция имам едно недоумение:

Не разбирам реакцията на всички националисти, тъй наречени консерватори и пр. (БСП не коментирам, защото точно в такива случаи се проявява абсурдността в твърдението, че БСП е "лява" партия и просто няма смисъл, БСП е едно недоразумение!), които по отношение на правата на жените се оказват далеч по-близки до ислямистките си братя в разбирането за мястото на жената в семейството и обществото - тя не е друго, освен машина за удоволствие и възпроизводство, която, като им е кеф бият, като им е кеф... й правят деца. 

Ма, защо, бе, мъжаги, тогава пропищяхте орталъка, че Европа била "нападната" от ислямисти и всякаква "друговерска измет", с която споделяте основни ценности във виждането ви за света и мястото на половината човечество - или до печката, или в кревата, или под камшика! Аз викам да слагаме бурките и да се приключва!

И последно по темата за тази толкова пре-експонирана и същевременно напълно неразбрана и изопачена Истанбулска конвенция!!! 

Аз съм имала шанса да бъда отгледана в умерено-либерално семейство (баща ми има огромен принос в осъзнаването ми като пълноценно, равностойно, човешко същество!) и много добре си давам сметка каква роля играе възпитанието и образованието в разбирането на социалните роли, които възприемаме в живота. 

Аз знам, че съм РАВНА на всяко друго човешко същество и нямам нужда да бъда защитена от конвенция. Но аз съм имала шанса да бъда възпитана така. Не всички са имали този шанс. Не всички могат да се защитят сами! 

Тази конвенция е за тях!

Не, тя няма да направи синовете ни гейове и дъщерите лесбийки! 

(Това е друга тема, нямаща нищо общо с дадената конвенция)

Но ще им помогне да разберат, че един ден, като се оженят/омъжат, е важно да живеят с уважение и разбирателство помежду си! Че момичето няма право да чупи посуда в главата на мъжа си, ако печели по-малко пари от нея, а момчето да пребива жена си, щото е загорила супата или му откаже секс (по Сидеров).

Всъщност, в реална България този въпрос би трябвало да се разглежда далеч по-трезво и с разбиране, вместо с цялата истерия и откровена идиотия, която заля социално-виртуалния ни свят в последните седмици! 

У нас, като цяло, има една значителна равнопоставеност и нормалност в разпределението на социалните роли, няма такъв алкохолизъм, както в Русия, където наскоро реално узакониха правото на пияния сибирец да пребие безнаказано жена си, няма религиозния фанатизъм на все по-ислямизиращия се съседен до нас Ориент. На фона на тези североизточни и югоизточни (но винаги източни!) разбирания за ролята и мястото на жената в съвременния свят, България съвсем спокойно и с основание би могла да се идентифицира със западната култура и традиция, към която в крайна сметка принадлежи! 

НО!!! Това, очевидно, никак не се харесва на всички, които по един или друг начин винаги се опитват да ни закарат в посоката на изток! И успяват да въздействат дори на умни и модерни хора с прозападни критерии за нормалност. Това е само и единствено пропаганда и пълно изместване на разговора и значението на Истанбулската конвенция! Тази пропагандна машина работи неуморно и не спи - от Явор Дачков до Волен Сидеров, завладяваща в неистовите си усилия територии и хора, които по никакъв начин нямат нищо общо с тях!

Писна ми да ни правят на луди далеч по-глупави от нас!

И това ще е така, докато ние им го позволяваме!

Коментарите са от профила на Александрина Пендачанска във Фейсбук. Заглавието е на редакцията