Бившият директор на разузнаването Кирчо Киров получи втора и по-тежка присъда от 15 години лишаване от свобода. Присъдата е по дело за присвояване, което обаче се води секретно във военния съд.

Киров е осъден за присвояване на средства в размер на повече от 5 млн. лв. в периода 2007-2011 г. Присвоените пари са 39 процента от т . нар. особени разходи на НРС, които тогава не са подлежали на проверка от Сметната палата. На съучастника на бившия шеф на разузнаването полковник от резерва Димитър Лидарев съдът е наложил три години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок.

Присъдата на Киров за присвояване включва и конфискация на половината му имущество. Комисията за разкриване и изземване на незаконно придобито имущество е уведомена и тя трябва да установи за какво са използвани парите.

Военният прокурор Елин Алексов каза, че Лидарев е постъпил достойно и в последните заседания е направил пълни самопризнания за това, че е фалшифицирал документи за теглене и отчитане на сумите, по разпореждане на Киров.

По друго дело, отново за присвояване на средства, Киров има още една присъда от 10 години, делото обаче бе върнато от ВКС на долната инстанция заради процесуални нарушения.

Срещу Киров имаше общо 4 дела. 

Срещу Киров се води дело и за това, че е пътувал с бизнес класа, но по думите му то е спечелено в негова полза на първа инстанция.

Чака се насрочването и на още едно - за разгласяване на държавна тайна по време на интервю по телевизията.