"Ще дойде времето, когато ще назова точните поръчители".

С тези думи бившият шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Кирчо Киров обобщи твърдението си, че е бил даден под съд и осъден по политически причини. Преди седмица бившият разузнавач №1 получи присъда от 15 години затвор и конфискация на половината му имущество в секретно дело пред военен съд. Обвиненията са за длъжностно престъпление за присвояване на суми от службата - евро и долари за над 5.1 млн. лева, в периода 2007-2011 г. 

"Бях осъден в едно бързо, поръчково и политическо дело. По удивителен начин личеше невероятния синхрон между военната прокуратура и военния съд", заяви пред бТВ Киров.

По думите на генерала, независимо от твърденията на прокурора, той е осъден без доказателства, върху показанията на само един човек. Според него осъдителната присъда е дошла точно сега, когато България е председател на Съвета на Европейския съюз. Целта е била да се покаже, че страната се бори с корупцията и има осъдена знакова фигура.

Ген. Киров ще обжалва присъдата си на втора инстанция. 

Той отрече да е взел пари.

"И когато съм утвърждавал тези разходи, и сега продължавам да мисля, че са отишли по своето целево назначение", каза ген. Киров.

И добави: "Удивлявам се как военната прокуратура си позволява да чете пред журналисти страници от секретно дело, да изнася класифицирана информация, а почти за нищо, след телевизионно участие, на мен ми беше образувано дело за изнасяне на класифицирана информация", каза още той.