Българска съпружеска двойка е убита в жилището си в Кейптаун, Южна Африка, съобщи местният сайт TimesLIVE.

Ангел (Анджело) Димов и втората му жена Незабравка (Неси) Пеева били открити от полицията с огнестрелни рани в главите. Те били намерени в дома им в предградието Бергфлит.

Димов е подсъдим по дело за измама с кредитни карти. Приятел на семейството разказва, че той прекарвал много време извън Южна Африка.

Неси имала сладкарска фирма и правила торти за рождени дни и сватби. 

Двамата имат 6-годишна дъщеря Йоана. Детето разбрало, че нещо не е наред, когато никой не отишъл да го вземе от занималня. Тогава полицията била вдигната по тревога.

Съседите на семейството признават, че не са чули нищо в нощта, в която е извършено тежкото престъпление.

В пристройка в градината на семейния имот живеел 27-годишният син от първия брак на Ангел Димов. През декември 2017 г. младежът бил тежко ранен от нападатели, които избягали с мотоциклет. Той бил известно време в кома, след което се върнал в България, за да се възстанови. Завърнал се в Южна Африка съвсем наскоро.

Познати твърдят, че Неси Пеева рядко се появявала заедно със съпруга си. Не й харесвало, че на такива събития често се употребявали алкохол и наркотици.

Друг източник твърди, че наскоро Анджело Димов сложил бронирано стъкло на жилището си. Причината била въоръжен обир в дома на негов бизнес партньор.