Апелативният спецсъд отложи за 21 юни казуса с Михаил Михайлов - представящ се за издател и редактор на сайта "Гласът на Стара Загора".

До 21 юни магистратите ще чакат изготвяне на съдебномедицинска и психиатрична експертиза, които да кажат дали човекът е наред и може ли да носи съдебна отговорност.

На 2 юни Михайлов публикува в YouTube видео как пали и после уринира върху националния флаг.

"Днес, 02.06.2018 г., отидох пред Съдебна палата - София. Това е бърлогата на двете най-големите престъпни групи в България - Съда и Прокуратурата. Там запалих националния флаг на България, а после и се измочах отгоре му. Не очаквам жеста ми да трогне престъпници като Сотир Цацаров или Лозан Панов, както и мафиотските структури, които управляват - Съда и Прокуратурата. Надявам се чужди войски, без значение дали руски или османски, да дойдат и да изринат тази паплач!", написа "редакторът" (запазен е оригиналният правопис, б.р.).

Цялата строгост на закона се стовари върху него - той бе открит и задържан в Стара Загора. Специализираната прокуратура се самосезира и тъй като деянието му е по Глава първа от НК - за престъпления срещу Републиката, то е подсъдно на съда, зает с тероризъм, организирани престъпни групи и най-"високата" корупция в държавата.

Обвинението на Михайлов включва и хулиганство с изключителен цинизъм и дързост.

Така на 7 юни първоинстанционният Специализиран наказателен съд го остави с най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража, "заради наличие на опасност да извърши друго престъпление". Чака се думата на АСНС, която ще е и окончателна.