Ораторката изглеждаше малко напрегната, говореше с акцент. В словото й обаче не липсваха ясни послания: социалните медии са част от всекидневието, могат да имат много положителни ефекти. Ако обаче се използват погрешно, могат да са обидни, дори да имат разрушителна енергия, предупреди Мелания Тръмп в понеделник по време на конференция в Мериленд, посветена на опасностите в интернет спрямо невръстни, припомня Карл Дьоменс в публикация в германския всекидневник “Франкфуртер Рундшау”. Той е кореспондент на изданието в САЩ.

“Повечето деца са по-наясно от някои възрастни по предимствата и капаните на социалните медии”, цитирана е първата дама на САЩ. Според автора Мелания говорела така, като че ли се обръща към собствения си съпруг.

Същия ден преди Мелания да напусне Белия дом и да се отправи към Мериленд, Доналд Тръмп написа цяла тирада в туитър по адрес на “изложилия се и дискредитиран” специален разследващ прокурор Робърт Мълър. Също в туитър Тръмп нарича бившата си сътрудничка Омароса “полудяла мръсна пяна” и “кучка”.

Според Карл Дьоменс с речта си и Мелания предизвикала вълна на възмущение в глобалната мрежа.

“Винаги е така, когато Мелания Тръмп се появи на публично място. Дълго време на бившата манекенка й липсваше собствен профил. През май т. г. тя стартира иницитавита си “Be Best” (“Бъди най-добрият”), ориентирана  към здравето, ползването на медии и злоупотреба с наркотици сред подрастващите. Оттогава тя имаше три публични прояви. Неизменно като невидим проблем присъстваше и колкото доминиращ, толкова и поляризиращ нейн съпруг”, се посочва в публикацията.

Цитирана е и говорителката на Мелания Щефани Гришъм:

“Първата дама е наясно с критиката, но това няма да я спре да прави онова, което смята за правилно.”

Според Карл Дьоменс можело само да се гадае какво 48-годишната първа дама на САЩ смятала за правилно. Дискусиите по нейн адрес в САЩ били противоречиви. За едни бившата манекенка от Словения била съучастничка на Тръмп, която добре се е устроила в собствения си златен кафез и придавала красив облик на вечно беснеещия автокарт в Белия дом.

Мелания с якето, на което пише "Не ми пука, наистина. А на теб?"

Други съзирали в поведението й тих бунт и са на мнение, че Мелания отлага развод единствено заради 12-годишния си син Барън, роден от брака й с Тръмп.

Според публикация в “Ню Йорк таймс” след 13-годишен брак, белязан от скандали, отношенията между Мелания и Тръмп били обтегнати. Любовните афери на милиардера дълбоко наранили и разгневили съпругата му. Той пък наредил да се подменят купените от Мелания модерни мебели с помпозни в стила на краля слънце Луи XVI.

Отдавна съпрузите не споделяли обща спалня. Дори по време на държавни посещения зад граница били резервирани два отделни хотелски апартамента, твърди “Ню Йорк таймс”, позовавайки се на осведомени от обкръжението на президентската двойка, пожелали анонимност.

“В Близко бъдеще Мелания Тръмп планира самостоятелни пътувания. Още тази година иска да посети Африка, обяви самата първа дама. Може да се нарече революционно или цинично желанието й да се запознае с богатата култура и история на онези държави, които съпругът й нарече “вонящи клоаки”, заключава публикацията във “Франкфуртер Рундшау”.

В свой коментар от вторник “Ню Йорк таймс” написа:

“Мелания Тръмп би могла да се превърне в нашата най-велика първа дама.” Доналд Тръмп се намирал на ръба на бездната и саморазрушението. “Кой е по-подходящ да му даде последен тласък, от собстветната съпруга с лична спалня в Белия дом?”, се посочва в коментара.

Според автора по адрес на Тръмп Мелания демонстрирала презрение. Нанасянето на смъртоносен удар върху политическата кариера на съпруга си би било перфектната комбинация между патриотизъм и мъст заради безкрайните унижения, на които е била подлагана от страна на Доналд Тръмп.