Секция "Социални стратегии и прогнози" към Института за изследване на обществата и знанието при БАН организира научна конференция на тема "Русофобството - причини, етапи, форми, институции". Тя ще се проведе на 11 октомври в Руския културно-информационен център в София. За събитието е съобщено на страницата на секцията във фейсбук (съобщението по-късно бе изтрито, бел.ред.).

Сред водещите на дискусиите са бившият премиер Жан Виденов, неговият министър Дончо Конакчиев и др.

Темите на лекциите са изключително любопитни. Проф. д.ф.н. Димитър Цацов ще говори за русофобството като държавен расизъм, а доц. д-р Валентин Вацев ще анализира русофобството като антропологична катастрофа.

Нов чук за руските вещици (Правни аспекти на войната срещу Русия)

Така е озаглавена беседата на Мирослав Попов.

Доц. д-р Борислав Градинаров  ще потърси отговор на въпроса на кого пречи Русия. Тодор Ников ще анализира русофобството като политическа платформа за атаки срещу съветския тип социализъм. Ас. д-р Вихра Павлова пък ще коментира русофобията като базово оръжие на западната върхушка в психоисторическата война против Русия.

Клуб Z не успя да се свърже с представители на секция "Социални стратегии и прогнози". Малко по-късно публикацията във Фейсбук, съобщаваща за конференцията, бе изтрита.