Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Привържениците на Брекзит са хиляда процента отговорни за проблема с ирландската граница.

Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск пред Европарламента в Страсбург. Той говори по време на дебатите за резултатите от срещата на Съвета на 17 и 18 октомври. Тогава не бе постигнат никакъв напредък в преговорите за Брекзит и най-вече по въпроса за бъдещата граница между Ирландия и Северна Ирландия.

„Искаме да избегнем твърда граница в Ирландия, но няма гаранция, че ще го направим. И знаете ли защо, г-н Фараж? Защото Брекзит е де факто политическо решение за възстановяване на границата между Съюза и Великобритания“, каза Туск.

Той се обърна специално към британския евроскептик Найджъл Фараж, който по-рано се скара в залата със самия председател на Европарламента Антонио Таяни.

„Брекзит е проект за отделяне на Великобритания от ЕС. Аз не знам какъв ще бъде резултатът от преговорите, но знам, че привържениците на Брекзит са 1000 процента отговорни за връщането на проблема с ирландската граница“, продължи Туск.

Фараж се разсмя на висок глас, след като Таяни заяви, че нацизмът и съветският комунизъм са изчезнали благодарение на ЕС. Британският евроскептик заяви, че това е обида към САЩ, които са направили големи жертви, за да бъде Европа на два пъти освободена през ХХ век, както и към Великобритания, дала 30 000 убити войници в Италия, родината на Таяни.

Коментари

Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Да

И Туск, и Таяни да пълни клоунуи.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.