Депутатите от БСП Иван Иванов и Йордан Младенов са заявили, че ще върнат парите за командировката в Залцбург, където са били на изложение за лов и риболов. Това заяви лидерката на партията Корнелия Нинова. Изложението се е провело в периода, в който левицата бойкотира заседанията на парламента. Самата Нинова наскоро призова двамата депутати да върнат парите, които са получили за тази командировка. 

[[nid:80024]]

"Ние сме заявили своята позиция: Спрете всички плащания. Двамата колеги, които са пътували, казаха, че ще върна парите. Чакаме справка от парламента колко пари са изхарчени за техните пътувания. Не е наша работа какви промени ще правят управляващите. Ние не сме в парламента, не желаем да получаваме средства за времето, за което не сме там", заяви Нинова.

Тя допълни, че БСП продължава да работи за създаване на общ фронт за прозрачни и честни избори. Днес на "Позитанов" 20 се състоя среща по тази тема със Съюза на патриотичните сили "Защита" Партията е част от коалиция "Обединени патриоти". Нинова каза, че около 20 организации са заявили свое участие в тази инициатива.

"ДПС, ГЕРБ и "Обединените патриоти" в пълно съгласие отхвърлят аргументите на президента. Поредната сделка. Особено между ДПС и ГЕРБ."

Това каза Нинова по повод отхвърленото вето на президента върху последните промени в Изборния кодекс. Според нея ДПС подкрепя ГЕРБ като срещу това в петък ще бъдат опростени задължения на мюфтийството към държавата.

"Това е още едно доказателство за правотата на позицията ни да стоим извън това задкулисие. На това статукво има алтернатива, претендираме, че ние сме тази алтернатива. За това сме отвън, всеки ден те ни дават доказателства, че сме прави. Нашата цел е промяната и на статуквото, и на модела", каза още Нинова.