Преговорите за Брекзит през последните дни са били трудни и не са довели до решение на спорните въпроси, съобщи днес Европейската комисия

Главният преговарящ от страна на Европейския съюз Мишел Барние е казал на комисарите, че "докато преговорите се водят в конструктивна атмосфера, дискусиите са били трудни", каза пред репортери говорителят на Комисията Маргаритис Схинас, цитиран от "Политико".

Барние е казал, че "до този момент на е намерено решение, което да съответства на Споразумението за оттегляне, включително - на протокола за Ирландия-Северна Ирландия, който, както всички знаете, няма да бъде отворен отново", отбеляза говорителят.

До датата на Брекзит остават 24 дни. Британската министър-председателка Тереза Мей се очаква да внесе за повторно гласуване в Камарата на общините Споразумението за напускане между нея и 27-те в ЕС, което британските депутати вече веднъж отхвърлиха с безпрецедентно мнозинство.

Ако го отхвърлят пак, оставата опциите за Брекзит без споразумение в полунощ на 29 срещу 30 март, удължаване на преговорите, нов референдум за британското членство в ЕС.

Евентуално удължаване на преговорите изисква единодушното одобрение на останалите 27 държави от ЕС.