"Скъпа Корнелия, не бива да гледаш на "Коалиция на България" като на "Техноимпекс". Така се обърна в неделя към лидеркатата на БСП Корнелия Нинова председателят на АБВ Румен Петков.

Малките войни явно вляво вече са в ход. След като стана ясно, че името "Коалиция за България" ще се ползва на тези избори от АБВ и шестте партии, в които те са в коалиция, Нинова се разгневи във фейсбук.

"АБВ решили да се явят на изборите като „Коалиция за България“. Когато си бил президент на държавата и си стоял на парадния вход, да се опитваш да се върнеш в политиката през задния, като крадеш името на собствената си партия, за да помогнеш на опонентите ѝ - по-голямо унижение за Георги Първанов едва ли може да има", написа тя в социалната мрежа в събота следобед. 

Отговорът на Румен Петков не закъсня. Като той се оплака първо, че Нинова е изтрила коментара му във фейсбук и затова се наложило да го разпространи чрез пресцентъра на партията си. В него Петков не пропуска да припомни на соцлидерката за "Техноимпекс".

"Скъпа Корнелия, пиша „скъпа“, защото ще струваш прекалено скъпо на БСП и на България. Първото не е мой проблем, но не бива да гледаш на „Коалиция за България“ като на „Техноимпекс“

 „Как си се сдобила с „Техноимпекс“, знаете ти и Иван Костов. Как сте разгонили партиите от „Коалиция за България“, знаете ти, Сашо Радославов (ДСХ), Елена Нонева (ПДС), Катя Атанасова (ОБТ) и Спас Панчев ("Земеделците").

В „Коалиция за България“ винаги е имало атмосфера на взаимно уважение между равнопоставени политически партии, която ти може би няма да разбереш“, пише още Румен Петков.