Задочната комуникация между представители на ГЕРБ и лидерката на БСП Корнелия Нинова започна да придобива вид на сюжет от киното. Депутатите от управляващата партия Тома Биков и Спас Гърневски - основни говорители на формацията, когато се атакува опозицията - поставиха следния въпрос пред Нинова:

Предлагала ли е Корнелия Нинова 30 милиона лева на предшественика си в БСП Михаил Миков, за да се откаже от лидерското място на БСП?

По думите на Биков ако водачката на социалистите замълчи по този въпрос, "ще приемем, че отговорът е "да".

Нещо повече - представителите на ГЕРБ твърдят, че имат отговорите на тези въпроси, но ще изчакат първо реакцията на Нинова. 

"Откъде са дошли тези 30 милиона, какви ангажименти са били поети за тях и как биха били върнати? Ние имаме отговор на тези въпроси, но да отговори тя", заяви Биков.

Спас Гърневски пък за пореден път атакува Нинова по "любимата си тема" - продажбата на Пловдивския панаир, извършена в периода 2006-2007 г. (продаден на Георги Гергов - б.р.), когато лидерката на левицата днес е била зам.-министър на икономиката в кабинета "Станишев". Припомни и историята около уволнението на социалистката от кабинета покрай историята с "Булгартабак" и "Фронтиер". Атака имаше и за купен от Нинова апартамент през 2004 г. 

Клуб Z се свърза с бившия председател на БСП Михаил Миков. Той обаче отказа коментар по твърденията на ГЕРБ. 

На конгреса на БСП, на който Нинова бе избрана за председател на левицата, Миков също бе кандидат, но не успя да се задържи на поста. Той стигна до балотаж срещу Нинова, но крайното гласуване бе само с 46 гласа повече в нейна полза. 

До момента няма реакция от "Позитано" 20  на въпросите, поставени от представителите на ГЕРБ.