„Артекс” преустановява строителството на „Златен век”, пише в съобщение до медиите от строителната компания.

"В момента работим по осигуряване на безопасността на обект „Златен век“, както и по отстраняване на констатираните забележки от страна на ДНСК като технологичният срок за това е до 15.04.2019 г. Преустановяваме строителството на обекта, съобразявайки се с разпореждането на министър-председателя г-н Бойко Борисов", пише още в съобщението.

"Конструкцията на текущото ниво е необходимо да бъде завършена с цел безопасност и защита на хората от падащи строителни материали и съоръжения при евентуални природни бедствия", пишат още от "Артекс". 

От фирмата написаха, че категорично заявяват, че проектът „Златен век“ е законен, притежава действащо разрешение за строеж и законни строителни книжа. 

"Съдействаме на всички институции - органите на ДНСК и МРРБ - за извършване на проверки на строежа и документацията", пише в писмото.  "Припомняме на цялото общество, че „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ“ АД е строителноинвестиционна компания, която е от 25 години на пазара. Името ни е синоним на качество, законност и коректност. Спазваме стриктно всички закони на Република България. Никога не сме участвали в приватизационни сделки, обществени поръчки и не сме усвоявали средства по европейски фондове", казаха от строителната фирма в писмото до медиите.