ЦСКА-София показа трети проект за нов стадион на мястото на сегашния "Българска армия" в Борисовата градина. Той е дело на DESET architects. Преди няколко седмици клубът публикува на официалния си сайт други два.

За третия се казва, че са "намерени и решения за паркингите и прилежащата инфраструктура, която да не оказва влияние върху функционирането на алейната мрежа на парка".

Точно паркоместата са сред трудните решения за новата арена, за строежа на която "червените" фенове събират подписка. В проекта за нов Подробен устройствен план на парк "Борисова градина" е записано, че строителни дейности могат да се извършват само в рамките на настоящата "чаша" на стадиона. Това е един от деликатните моменти.

В третия проект не се виждат терени край арената, каквито има сега.

Вижте какво се казва в съобщението на ЦСКА-София:

"Армейци,

предоставяме на вашето внимание още едно от идейните предложения за стадион на ЦСКА. Ръководството се извинява за закъснението, но то е по независещи от клуба причини. Както е известно, в момента текат сложни процедури между институциите, касаещи бъдещия ни дом в Борисовата градина.

На снимките е проектът на "DESET architects", който е за съоръжение с капацитет от близо 28 000 души. В него са намерени и решения за паркингите и прилежащата инфраструктура, която да не оказва влияние върху функционирането на алейната мрежа на парка."

Междувременно ЦСКА-София обяви четвърто ново попълнение - 33-годишният защитник Петър Занев, който през пролетта се готвеше с отбора. Ветеранът е бивш играч на "Литекс" и доскорошен национал с дълъг стаж в Русия.

Много вероятно е на "Българска армия" да се завърне като "свободен агент" Густаво Кулма, който от няколко месеца е без тим.